torstai 28. lokakuuta 2010

Risuja, varpuja, havuja,oksia

Joka syksy käyn metsässä keräämässä luonnonmateriaaleja ja teen joulukranssin oveemme. Aina käytän kranssissamme mustikan varpuja, koska minusta ne näyttävät ihanilta ja ovat sitäpaitsi helppoja käsitellä kun eivät pistele. Tänä vuonna mies sanoi, että kransissa pitäisi olla myös katajaa, sillä asummehan Katajakulmassa. Lisäksi kranssin ulkoreunaan laitoin naavaoksia. Jouluksi lisään kranssiin vielä jonkun yksinkertaisen koristeen. Tässäpä kuvia tekovaiheesta ja valmiista kranssista ja pitipä Lumonkin taas pyöriä seurana:) Kuinka moni tekee itse oman kranssinsa?

Pian tulossa arvonta ensimmäisen blogivuoden täyttymisestä:) Ja osaako joku sanoa miksi blogissani tuo lumisade näkyy vain toisessa reunassa?
Miia

5 kommenttia:

 1. Teen kranssin itse joka vuosi ja muutaman ystäville. Pohjana käytän myös pajua,ja kaikki materiaalit metsästä.Riidenlieko on kaunis kranssin materiaali myös mustikan,puolukan ja katajan tavoin.Ihanaa kranssinteko aikaa kaikille;)

  VastaaPoista
 2. Eiköhän lähetä kohta uuresthan meshän? Vielä, kun on metsä ilman lumipeitettä. :)

  Madicken

  VastaaPoista
 3. Joo,menkää vain,messä on parasta ja vielä sielä kivihyypännevan laitamilla.Ne käkkärämännyt ja muut.Unohtamata korven sammalmäthäitä ja töynöksen kuusikkoa.Ihan tekis mieli mukhan=).

  VastaaPoista
 4. Kaunis kranssi ja suloinen seuraaja :) Täällä myös väsäillään kransseja. Metsä vielä odottaa, täytyis piakkoin hakea ennen kuin maa ehtii jäätyä :)

  VastaaPoista
 5. Joo, uuresthan messään mennään:) Kiitos ihanat kommenteistanne. Täytyypä itsekin kokeilla tuota riidenliekoa, kiitos vinkistä.

  VastaaPoista