sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Joululeipomuksia

Joulupiparit leivotu tälle joululle, taikinan ehdin tekemään jo ennen vauvan syntymää ja pojan kanssa leivottiin kun pääsin sairaalasta kotiin :) hyvä, että oli taikina jääkaapissa odottamassa. Kokeilin myös uutta Kotilieden kanelihapankorppureseptiä itsenäisyyspäiväksi, sopi mainiosti itse tehdyn viikunahillokkeen ja juustojen kanssa. Niin suuri määrä tuli taikinasta korppuja, että jäi myös joulunajaksi.


Kanelihapankorput

25 g hiivaa 5 dl vettä 2 tl hienokiteistä merisuolaa 1 rkl sokeria 1 rkl kanelia 6 dl karkeita ruisjauhoja 6 dl vehnäjauhoja

leipomiseen: karkeita ruisjauhoja

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Sekoita kaneli jauhojen kanssa ja lisää nesteeseen. Alusta kiinteäksi taikinapalloksi.

2. Anna taikinan kohota peitettynä puolisen tuntia. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli paloista jauhotetulla leivinpöydällä ohuet suorakaiteen muotoiset levyt. Kauli levyjen päältä lopuksi koristekaulimella tai pistele ne kauttaaltaan haarukalla.

3. Leikkaa levyt 5 sentin suikaleiksi ja suikaleet noin 12 sentin paloiksi. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille ja paista monessa erässä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

4. Nosta leivät ritilälle jäähtymään. Älä peitä. Anna leipien kuivua yön yli.


Miia

1 kommentti:

  1. Todella maistuvia oli nuo hapankorput! Ja sopii joulutarjoiluihin. :)

    -Madicken-

    VastaaPoista