torstai 16. joulukuuta 2010

Paketit ja taatelileipiä



Melkein kaikki joululahjat on päässyt pakettiin. Muutama keskeneräinen itsetehty ja netistä tilattu odottaa vielä lahjakääröä. Melkein tuntuu haikealta, että joululahjojen paketointi on taas vuodeksi ohi...joo, taidan olla hassu:) Tein pakettien päälle sydämiä ja muita koristeita valkoisesta askartelumassasta.
Tässä iltasella leivoin myös taatelileipiä, se on uusi resepti meidän jouluun. Eräs ystäväni toi meille näitä pikkuleipiä viime joulun ennen ja hyviähän ne olivat. Nyt pyysin tuota reseptiä häneltä ja näistä taitaa tulla meidän joulun yksi perinne.

TAATELILEIVÄT

1/2 kg voita
450 g sokeria
675 g vehnäjauhoja
1/2 kg taateleita
1 tl soodaa
3 munaa
2 rkl vettä

Voi ja sokeri vaahdotetaan. Taatelit palotaan pieniksi ja sekoitetaan jauho-sooda seokseen. Kaikki aineet yhdistetään, viimeksi munat yksitellen ja vesi. Taikinan voi sekoittaa ihan käsin. Siitä pyöritellään leivinpöydällä jauhojen avulla kapeita (noin 3 cm: paksuisia tankoja, jota pannaan kylmään jähmettymään vähäksi aikaa, Tangoista leikataan palasia, jotka käsin muovataan pellille. Paistetaan noin 225 asteessa 10 - 12 minuuttia.


Kohti 4. adventtia
Miia

4 kommenttia:

  1. Hei Miia!
    Kyselisin seimi piparimuottien perään,mistäköhän olet hankkinut ne?(Olivat kuvassa aiemmassa postauksessa 2.12).
    Kiitoksia jo etukäteen:)
    Anu.

    VastaaPoista
  2. Hei Anu ja kiitos vierailusta. Seimimuotin olen huutanut huutonetistä, joten en tiedä että niitä saisi enää mistään. Muuta kuin löytämällä hyvällä onnella:)

    VastaaPoista
  3. Kauniita paketteja - ja varmasti herkullisia taatelipikkuleipiä! Minä en ole vielä aloittanutkaan paketointia, mutta eiköhän sitä sitten taas tuntitolkulla istuta kamarin lattialla niissä hommissa. :)

    Madicken

    VastaaPoista
  4. Ihanan näköisiä paketteja ja koristeita! Meilläkin on askarreltu massasta joulukuusen koristeita :)

    VastaaPoista