sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Hyvää 3. adventtia

Nopeasti tämä joulunalusaika vilahtaa. Piparit on tälle joululle leivottu ja miten joka vuosi yksi pellillinen onnistuu lähes palamaan??? Tänään kokeilin myös uutta joulupullareseptiä joululehdestä. Ja hyviä tuli:) Leivoin myös maustekakun ja elämäni ensimmäiset joulutortut itsetehdystä taikinasta. Miehen mielestä olivat parempia kuin kaupan ja itsekin niistä tykkäsin. Taitavat jäädä meidän joululeipomuslistalle. Toki teen muutamat tortut myös kaupan taikinasta kun on jo pakettikin taikinaa valmiina.


Sahramipuustit valkoisella suklaalla

100 g voita
5 dl maitoa
50 g hiivaa
250 rahkaa
1 g sahramia
1 1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
n 17 dl jauhoja

TÄYTE

50 g huoneenlämpöistä voita
200 g valkoista suklaata

PÄÄLLE

pinjansiemeniä, itse laitoin raesokeria

* Sulata rasva, lisää maito ja lisää hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

* Lisää rahka, sahrami, sokeri, suola ja n. 15 dl jauhoja ja anna kohota liinan alla puolisen tuntia.

* Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ne 1/2 cm-1cm vahvuisiksi levyiksi

* Sivele huoneenlämpöinen voi taikinalle ja rouhi suklaa karkeaksi ja ripottele taikinan päälle.

* Pyöritä rullalle ja leikkaa paloiksi ja anna nousta liinan alla n. puolisen tuntia.

* Voitele ja ripottele pinjansiemenet pinnalle.

* Paista 225 asteessa 6-8 minuuttia. Koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.

Mukavaa sunnutai-iltaa ja alkavaa viikkoa
Miia

4 kommenttia:

  1. Ja taas on Katajakulman tonttu ollut ahkerana :),minkälaista pullareseptiä kokeilit ?

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköisiä ovat leivonnaiset,Millainen ohje pullaan,onko salainen?Olisko mahdollista laittaa se tänne näkyville:)? Meillä myös oli piparipäivä ;)

    VastaaPoista
  3. Pullaohje on Leivotaan 2011 joulunumerosta, voin lisätä sen tuohon tekstiin:)

    Miia

    VastaaPoista
  4. Voi nami miia mitä pullia! Pitää itekki kokeilla leipoa. :)

    Niin ja hyvää joulun odotusta teiän pienelle perheelle:)

    VastaaPoista