maanantai 2. marraskuuta 2009

Tontun kadonnut tossuTänä iltana niin kuin muinakin iltoina haaveilen joulusta; jouluaaton lumoavasta tunnelmasta, jota ei voi selittää. Kaikki ympärillä, talon takana oleva metsä, luminen tie ja puut, jostain tuikkiva valo, hämärä - lumoavaa. Tunnelma on aivan kuin kirjasta Tontun kadonnut tossu, jonka sain pienenä joululahjaksi.

"Oli aivan hiljaista. Suuret kuuset olivat verhoutuneet jään ja lumen harsoihin ja kimalsivat outoa kajoa.
Yhden kuusen oksilla säihkyi muutama tähti. Emmi ei voinut olla varma, oliko taivaalta tipahtanut tähtiä koristamaan metsää, vai olivatko ne vain lumihiutaleita, joihin osui jostakin valoa.

Sitten he huomasivat lyhdyn suuren oksan alla. Siellä istui tonttu! Vai oliko se tonttu?"

Tontun kadonnut tossu
Leena Airikkala - Tiina Kaila


5 kommenttia:

 1. Tänä marraskuisena iltana kun luin blogiasi, tuli mieleeni muisto lapsuuteni joulunodotuksesta:Tuvan takana männyn oksassa roikkuu veljen koulun käsityötunnilla tekemä lyhty, jonka kehikko on puuta,se on päällystetty punaisella kreppipaperilla ja sisällä palaa kynttilä.Mitään muita valoja ei ulkona ole,valkoinen luminen metsä ympärillä....se lyhty oli "tontun lyhty".Niin kaunista ja salaperäistä,pienemmät sisarukset näkivät lähellä monesti tontun jäljet,ja niin minäkin halusin kuvitella.=) Täytyy käydä kirjastossa jos löytäisin tuon kirjan,lukisin lastenlapsille! Mukavaa marraskuuta!

  VastaaPoista
 2. Ihania tunnelmia henkii nuo ylläolevat valokuvat. Minäkin olen jo kerran tänä syksynä lukenut lapsille Tontun kadonnut tossu-kirjan. Aina yhtä ihana!

  Madicken

  VastaaPoista
 3. Ihana kirja ja miten lumoava kuvitus!
  Kiitos lukijakseni liittymisestä; tulin iloiseksi! :)
  Sain kunnian olla ensimmäinen (julkinen) lukija kauniissa blogissasi!
  Rentouttavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia ihanista kommenteista. Mukavaa kirjoitella, kun joku käy lukemassa. Tontun kadonnut tossu on mielestäni tunnelmallisimpia lasten joulukirjoja...ihana:) Tervetuloa Sari lukijakseni:)

  VastaaPoista
 5. Tontun kadonnut tossu löytyi kirjastosta ja on luettukin muutamaan kertaan.Oikein joulun salaperäisyyttä huokuva kirja...
  -tottakai se tontun tossu täytyi askarrella.....kaunista sunnuntai päivää!

  VastaaPoista