maanantai 14. joulukuuta 2015

Uusia perinteitä

Minulla on tapana joka joulun ennen selata joululehteni läpi. Tänään ehdin viimein hetkeksi istahtaa alas niitä lueskelemaan. Katson josko omaan jouluun sieltä tarttuisi mukaan vielä jokin resepti tai idea. Myös muutama vanhimmista joululehdistä pääsi kierrätykseen; parhaimmat ideakuvat joulukirjaan liimattavaksi ja loppu lehti paperinkeräykseen. Mahdotonta säästää kaikkia lehtiä vuodesta toiseen kun joka joulu tulee hankittua uusiakin. Tänä vuonnakin löytyi muutama uusi resepti, jotka menevät kokeiluun ja ehkä joku niistä jää pysyvästi joulumenuun. Minä teen perinteisesti perheemme yhteiselle jouluaterialle joitain kalaruokia ja nyt löysin uuden savulohipatee reseptin ja appelsiini-sinappisillin. Joka vuosi pysyvät jotkin tutut perinteet, mutta on myös mukava kehitellä uusia perinteitä.
Viikonloppuna kävimme kuusimetsällä, kovin oli vähäluminen joulukuusimetsä tänä vuonna. Päälle mahtavat parhaan pihasaunan löylyt. Siinä yksi tärkeimmistä joulunvalmisteluperinteistäni. Mitä tärkeitä tapoja tai perinteitä sinulla on?

Miia

2 kommenttia:

  1. Minullakin on vino pino joululehtiä edellisiltä vuosilta. Joskus on pakko karsia ja heittää pois, mutta usein niistä löytää kivoja ideoita.
    Joulumarkkinoilla ja myyjäisissä on tullut kierreltyä joka puolella, harmillisesti Tunkkari jäi välistä. Kävitkö siellä?
    Mun perinteisiin on aina kuulunut joululimput ja taatelikakut. Äiti teki limput, nyt ostan ne myyjäisistä. Taatelikakkuja leivon aina monta ja vien niitä lahjaksi tädeille ja anopillekin. Isä tuo meille aina kuusen, siellä se jo pihalla odottelee.

    VastaaPoista
  2. Kiitos eeviregina mukavasta kommentista. Ikävä kyllä en ehtinyt tunkkarille markkinoille, toivottavasti ensi vuonna :) Mukava kuulla muidenkin jouluperinteistä, monet perinteet ovat ihmisillä samoja, mutta joskus löytyy yllättäen jotain erilaista.

    VastaaPoista